Kleine tatoeages

10 April 2021

Kleine tatoeages zijn misschien wel de meest populaire tatoeages van het moment. Je kunt gaan voor een tatoeage met betekenis, zoals: iets voor je kinderen, je ouders of grootouders, iets wat symbool staat voor jouw passie voor muziek of sport, etc. Dit hoeft natuurlijk niet. Je kan ook gewoon een tatoeage nemen, omdat je het mooi vindt. Wat je reden ook moge zijn, er zijn een aantal dingen die handig zijn om te weten en waar je rekening mee kan (en misschien wel moet) houden als jij een kleine tatoeage wilt laten zetten.

Artiest

Ondanks dat kleine tatoeages misschien niet lang duren om te zetten, is het vinden van een goede artiest super belangrijk! Kleine tatoeages zijn namelijk één van de moeilijkste dingen om te zetten Dit komt doordat er geen enkele foutmarge in zit. Als er een knikje in een lijntje zit of de tatoeage te diep gezet wordt, dan zie je dat meteen en is herstel vaak onmogelijk zonder het daadwerkelijke ontwerp te moeten aanpassen.

Wees daarom ook niet gehaast met het kiezen van de artiest. Let bij het zoeken naar een juiste artiest bijvoorbeeld goed op het lijnwerk en de details in de tatoeages van de artiest die jij overweegt. Niet alle artiesten kunnen kleine tatoeages zetten, dus stap niet willekeurig een shop binnen, maar ga op zoek naar iemand die laat zien dat hij/zij kleine tattoos zet die jij daadwerkelijk mooi vindt.

Uniek

Mensen willen vaak een tatoeage die dicht bij henzelf staat. Soms is het lastig om zelf een symbool of afbeelding te bedenken die niet alleen bij jou past, maar ook aansluit bij de rest van jouw wensen. Het is dan ook goed om je af te vragen wat je wensen precies zijn. Wil je graag een symbool wat iedereen zal snappen of wil je juist iets unieks, waarbij het alleen draait om jou en je betekenis. Pinterest is je vriend, maar laat je vooral leiden door de stijlen die je mooi vindt en niet door de letterlijke afbeeldingen. Wees tevens realistisch in wat haalbaar is in het formaat dat jij graag wil. Less is more! en vaak is een kleine tatoeage dan ook sterker en leesbaarder met maar één betekenis in plaats van meerdere betekenissen.

Als jij duidelijk hebt wat je belangrijk vindt aan jouw tatoeage en weet welke boodschap deze moet dragen, je (inspiratie-)afbeeldingen verzameld hebt én weet wat jij mooi vindt aan deze afbeeldingen, dan zou een goede artiest samen met jou tot een uniek ontwerp moeten kunnen komen wat compleet aansluit bij jouw wensen.

Grootte en plek

Tatoeages lopen door de jaren heen altijd een klein beetje uit. Hierdoor is het belangrijk deze niet te klein te zetten. Een goede artiest houdt rekening met het verouderen van je tatoeage. Het kan dus zijn dat je artiest adviseert dat het formaat dat je in gedachten hebt niet mogelijk is en dat het groter moet of dat het ontwerp moet worden aangepast naar wat wel mogelijk is.

Alleen jij kunt voor jezelf nagaan wat jij belangrijker vindt: wil je zo klein mogelijk en ben je bereid daar eventueel wat detail voor los te laten? Of vind je juist detail belangrijker en durf je hier zo nodig iets groter voor te gaan? Het is goed om deze vragen alvast voor jezelf te beantwoorden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

De plek waar je de tatoeage(s) wilt laten zetten speelt ook een rol in wat mogelijk is. Er zijn namelijk bepaalde plekken, waarop tatoeages sneller slijten of uitlopen. Denk hierbij aan: je handen, vingers, voeten en knikpunten als ellebogen en knieën.

Wil je een tatoeage op je onderarm dan is het handig om na te denken of je deze rechtop of op de kop wilt laten zetten. Dat klinkt misschien gek, maar sommige mensen kiezen ervoor om kleine tatoeages op de onderarm ondersteboven te laten zetten, omdat deze zo naar henzelf gericht is. Echter zal deze 98% van de tijd wel op de kop hangen als je je armen laat hangen. Een tatoeage die op de kop of zijwaarts gezet wordt kan problemen opleveren, doordat het een stuk lastiger is toekomstige tatoeages aan te laten sluiten.

Let dus niet alleen op wat mooi of praktisch is, maar denk ook na over de toekomst. Je artiest kan je helpen de juiste plek te vinden voor jouw ontwerp, zodat deze zo lang mogelijk mooi blijft, maar ook niet in de weg komt te staan van eventuele toekomstige tatoeages.

Conclusie

Wat je ook wilt laten zetten het is altijd spannend om de stap naar een nieuwe tatoeage te zetten. Of het nou je eerste of je twintigste tatoeage is het blijft super belangrijk om goed na te denken over jouw volgende tatoeage. Wees kritisch en doe research naar wat je wensen en mogelijkheden zijn. Denk niet alleen aan wat mooi is, maar ook aan wat praktisch is en wat je in de toekomst eventueel nog meer zou willen.

Een tatoeage laten zetten is teamwork tussen jou en de artiest. Hoe beter jij weet wat je wilt, hoe makkelijker het voor de artiest is om samen met jou iets moois te maken. Hopelijk heeft deze blog je daar een eindje bij op weg geholpen. 

Heb je nog vragen of is je iets niet helemaal duidelijk? Wees dan niet bang om contact op te nemen, we helpen je graag verder!