Meest gestelde vragen

Heb je na het lezen van deze veel gestelde vragen nog meer vragen of heb je een opmerkingen, dan horen we dat graag van je!

`

Doet het zetten van een tatoeage pijn?

Ja, het zetten van een tatoeage doet pijn. Hoeveel pijn het doet is afhankelijk van je eigen pijngrens, de plek waar je je tatoeage laat zetten en je algemene lichamelijke gezondheid. De pijnervaring wordt na ongeveer 20 minuten tatoeëren minder. De “stress” die het lichaam ervaart van het tatoeëren zorgt voor een toename van adrenaline en endorfine (hormonen) deze piek houdt even aan. Je kunt je voorbereiden op en/of wapenen tegen de pijn door voor de afspraak goed te eten, goed te slapen en proberen niet te veel te stressen. Overigens werken wij vaak met de Cheyenne Hawk, het blijkt dat dit bij veel mensen minder pijnervaring met zich meebrengt dan een traditionele tatoeëermachine. Onze tatoeëermachine maakt ook minder geluid.

Welke stijlen tatoeëren jullie?

Bij ons is alles mogelijk! We hebben natuurlijk wel enige verdeling onder de artiesten.

Wat is jullie wachttijd? En waarom hebben jullie een wachttijd?

Afhankelijk van de artiest is onze wachttijd 1 tot 8 maanden. Soms heb je geluk en hebben we ergens nog een gaatje, maar dat is niet altijd zo. Wel kun je je altijd op de invallijst laten plaatsen. Mocht er dan een afspraak geannuleerd worden, dan zullen we je daar van op de hoogte stellen.

Wat kost het zetten van een tatoeage?

Dit is een moeilijke vraag om te beantwoorden omdat wij enkel uniek werk zetten. De prijs van een tatoeage hangt af van de grootte en de plaats op het lichaam, je type huid, het ontwerp, de kleurstelling (kleur of black/grey) etc. Voor een prijsindicatie vragen we je altijd om langs te komen, zodat we je wensen goed in kaart kunnen brengen. Wat voor ons het allerbelangrijkste is, is dat de tattoo helemaal naar wens is en dat je meer dan 100% tevreden bent. Het zit voor de rest van je leven op je lichaam. Om die reden is het ontwerptraject bij ons zonder tijdsdruk. Bij het zetten doen we geen concessies en is de tatoeage af als hij echt af is. Wij beseffen dan ook als geen ander dat het voor de rest van je leven is en absolute kwaliteit moet zijn.

Kan ik een tatoeage cadeau geven?

Jazeker, we verkopen ook cadeaubonnen. Die kun je in de shop of de webshop kopen.

Is de shop gekeurd en/of hygiënisch?

Onze shop is uiteraard GGD-gekeurd. Wij hebben hygiëne hoog in het vaandel staan en werken uitsluitend met wegwerpmateriaal. Alle verpakkingen worden geopend waar u bij bent en na gebruik weggegooid.

Tatoeëren jullie ook met as?

Nee! Tatoeëren met as is verboden in Nederland. We kunnen altijd met je meedenken om een andere manier te vinden om een dierbare te herdenken of eren.

Zetten jullie ook cover-ups?

Ja dat doen we. We vragen je altijd na te denken over wat je zou hebben gezet als je nog geen tatoeage had staan. Dat wordt ons startpunt. Daarna gaan we bespreken welke mogelijkheden wij zien en of we een match kunnen maken met jou wensen. Het ontwerptraject van een cover-up kan soms wat meer tijd in beslag nemen. Neem eens een kijkje in ons portfolio voor enkele reeds gezette covers.

Is het mogelijk om een tijdelijke tatoeage te zetten?

Nee, tatoeages gezet met een naald zijn nooit tijdelijk.

Waarom tatoeëren jullie pas vanaf 21 jaar?

Vanaf die leeftijd is het gemiddelde lichaam uitgegroeid en kun je dus gaan voor het beste en mooiste resultaat. Daarnaast zien wij in de praktijk terug dat veel mensen die tatoeages komen laten coveren deze juist gezet hebben toen zij jonger dan 21 jaar waren. Wij zouden graag zien dat je de rest van je leven tevreden bent met de gezette tatoeage.

Hoe kan ik betalen in de shop?

Je kunt bij ons contant betalen en pinnen.

Wat zijn jullie openingstijden?

De shop is van dinsdag tot en met zaterdag van 8.30 uur tot en met 17.30 uur geopend.

Tatoeëren jullie over een litteken heen?

In de meeste gevallen is dit mogelijk. Wel moeten wij het litteken eerst beoordelen. Maak dus altijd eerst een afspraak en geeft aan dat in het te tatoeëren gebied een litteken zit.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Je kunt via onze website heel makkelijk een afspraak inplannen. Ook kun je altijd bellen of langskomen (omdat wij uitsluitend op afspraak werken, vragen we je wel even van te voren een berichtje te geven).

Waarom kan ik niet direct getatoeëerd te worden?

Wij werken uitsluitend op afspraak om zo voldoende tijd voor je vrij te kunnen maken en we ongestoord kunnen werken. Ook is dit in sommige gevallen prettig in verband met de privacy.

Ik wil meerdere sessies inplannen. Kan ik elke week terugkomen?

Nee, meestal raden we je aan om tussen de afspraken minimaal 4 weken tijdte houden. Afhankelijk van je ontwerp kunnen we daar soms van afwijken. We raden je bij het inplannen van meerdere afspraken sowieso aan even contact met ons op te nemen.

Wat moet ik meenemen voor de eerst afspraak ( = ontwerpafspraak)?

We raden je aan voordat je een afspraak maakt, al goed na te denken over je wensen. Waar wil je de tatoeage laten zetten, in welke stijl, kleur of black/grey etc. Heb je voorbeelden dan kun je die meenemen of uploaden via je eigen account (ook voorbeelden van wat je mooi vindt, dit hoeven niet per sé tatoeages te zijn). Onze voorkeur gaat uit naar vooraf uploaden, zodat onze artiesten zich goed voor kunnen bereiden op de afspraak. Hoe meer input van jou, hoe beter we aan jou wensen tegemoet kunnen komen. Je moet ons zien als een goede trechter. Als wij goed luisteren komt er onderaan bij de punt een stuk maatwerk uit.

Hoe kan ik mij voorbereiden op het zetten van een tatoeage?

Nuttig de avond voor de afspraak geen alcohol, drugs of andere bloedverdunnende middelen. Rust goed uit. Doe loszittende kleren aan, waarmee de plek om te tatoeëren makkelijk te bereiken is. Als de tattoo net gezet is, mag er niets knellen of schuren op de tatoeage. Houdt er rekening mee dat de tattoo inkt vlekken op je kleding kan maken, die er echt nooit meer uit gaan. Draag dus kleding die vies mag worden, maar wel schoon is. Zorg dat je gegeten hebt. Neem eventueel iets te eten mee, een tattoo zetten kan soms langer duren dan gepland en het is prettiger vol te houden als je bloedsuikerspiegel op niveau is. Uiteraard hebben we in de shop een grote pot snoep staan. Heb je een afspraak voor de hele dag, dan verzorgt Sailors and Crooks de lunch! Kom op tijd en zorg dat je zeer ruim de tijd hebt.

Hoe gaat het in zijn werk als ik op intieme delen van mijn lichaam getatoeëerd

Bij het tatoeëren ben je sowieso niet direct zichtbaar vanaf de ingang. Daarnaast hebben we ook een privacy-gedeelte, die afgesloten is door middel van wanden en een deur.

Hoe verzorg ik mijn tatoeage?

Na het zetten van de tatoeage krijg je van onze artiesten uitgebreide informatie over het verzorgen van de tatoeage. Deze informatie wordt kort samengevat in de door ons geüploade bestanden, welke je kunt vinden op je account. Bij vragen of twijfel, kun je altijd contact met ons opnemen. Het eindresultaat van de tatoeage is erg afhankelijk van je eigen verzorging!

Mag ik bloed doneren wanneer ik een tatoeage heb?

Houdt u er rekening mee dat na het zetten van een tatoeage je een jaar lang geen bloed mag doneren om zo het risico op een overdraagbare ziekte te verkleinen.

Mag ik zwemmen na het zetten van een tatoeage?

De eerste 4 weken na het zetten van de tatoeage raden we zwemmen en saunagebruik af in verband met de genezing van de tatoeage.

Mag ik in de zon na het zetten van een tatoeage?

We raden je aan de eerste 4 weken na het zetten van de tatoeage zon te vermijden (of de tatoeage goed af te dekken). Daarna raden we je aan zonnebrandcrème te smeren met een hoge factor (eventueel ook te koop bij ons).

Moet ik nog terugkomen na het zetten van een tatoeage?

Na de genezingsperiode kan de tatoeage lichter worden of lichte plekjes vertonen. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Na 3 maanden mag er gratis bijgewerkt worden, de tatoeage wordt dan nagekeken. Voor het bijwerken kun je via je account een afspraak maken.