5 jaar Sailors and Crooks

Vandaag, 22 februari 2017, is het 5 jaar geleden dat ik voor het eerst een eigen tattoo heb mogen zetten.

Ja, zo begonnen...
Ja, zonder éénige voorkennis (1 varkensklauw)...
Ja, berg drank op...
Nee, niet zoals het hoort...
Ronald Reekers en Edwin Wagensveld die mij op die poot hadden zien prikken en dachten dat ik het ook wel op hun kon. En na een paar pilsjes ben ik vaak ook niet meer de moeilijkste, dus zie hier de resultaten van mijn eerste slachting...

Vanaf daar ook altijd met GGD-keuring getattoeerd. Ik had dingen, met de ervaringen die ik nu heb, misschien anders moeten aanpakken, gewoon bij een andere tattooshop in de leer...


Zonder mensen die je vertrouwen, ben je nergens
Zonder het waar te maken, zakken verhalen ook in elkaar.
Dit is ook waar het logo van Sailors and Crooks voor staat. Ergens voor staan en je er hard voor maken, familie, vrienden, normen en waarden en in ons geval is dat ook kwaliteit.

Mijn Pa zei dat een tattooshop geen goed idee was. "Al die zeelui en boeven over de vloer!" Ik wou een nette tattooshop en laten zien dat dit dus niet het geval is. En zo is de naam "Sailors and Crooks" geboren, uit vooroordelen.
Inmiddels heeft the Godfather zelf ook een tattoo... ;)


Dat de manier van werken aansloeg was snel te merken, want de tuin leek de zwarte cross wel met al dat volk en die drek. Alles werd te klein in de schuur en na 2 jaar zijn we vertrokken naar een heel oud sloopwaardig pand.Ik zal het kort houden, maar wat er vanaf dat moment allemaal gebeurd is kan ik terugkijkend vanaf nu, bijna niet bevatten. Wat een verhalen en verschillende mensen, juist het sociale aspect is wat me trekt in dit vak. Een muur vol met mugshots van mensen die zich kunnen identificeren met ons logo en dit voor altijd bij zich dragen, 3 kunstenaars die aangehaakt hebben, waarvan de 1e zich al binnen 1,5 jaar heeft bewezen als volwaardig tattoeerder, mijn vrouw die nog steeds volledig achter mij staat en allemaal blijven ze zitten in deze bijna op hol geslagen trein.
Oh ja, we worden dit jaar ook nog een keer zo groot en ik heb nog steeds geen tattoo's...

Toch zou ik het niet anders gedaan hebben. Juist vanwege het verhaal, de verhalen die we nog steeds opbouwen en de kansen die we inmiddels geven aan andere kunstenaars.
Ik heb nog veel plannen en jullie zijn nog lang niet van ons af!

Er zijn een aantal mensen die ik speciaal wil bedanken...
Alle mensen die ons hun huid toevertrouwd hebben
Ronald en Ed voor de eerste stap
The Godfather en familie
Alle vrienden
Mark Berkel
Rowena van Nieuwenhuizen
Marcel de Vries en Het Dopje
Dennis Krake
Natuurlijk alle andere mensen die ons supporten in dit succes

Maar vooral Lianne!

Dus mocht er iemand zaterdagavond niet wat te doen hebben kom je gezellig bij ons een biertje halen!