Over Sailors and Crooks

We leven in een tijd, waar je steeds meer wordt beoordeeld op functioneren en feiten in plaats van geruchten, roddels en vooroordelen. Tatoeëren is een eeuwenoude kunst vol met mythologieën, verhalen en rituelen. Tatoeëren wordt pas sinds kort meer en meer geaccepteerd in alle klassen van onze Westerse samenleving. Dit moet je durven!

Kijk niet altijd naar anderen, maar juist naar jezelf. Wees geen kopie, maar uniek! Je karakter vormt zich door genen, opvoeding en ervaring. Wat jij mooi vindt, kan en hoeft een ander niet altijd mooi te vinden, maar is wel van jezelf.

Om je karakter een beeld te geven, moet je weten wat je wilt, maar ook wat je niet wilt. Deze input is nodig. Of je nu je kamer inricht of een tatoeage door ons laat ontwerpen. Het is maatwerk en moet bij je passen. Als je maar één bank voor de rest van je leven mag uitzoeken, doe je dat niet in 5 minuten.

Om die reden is het ontwerptraject bij ons zonder tijdsdruk. Bij het zetten doen we geen concessies en is de tatoeage af als hij echt af is. Wij beseffen dan ook als geen ander dat het voor de rest van je leven is en absolute kwaliteit moet zijn.

Beleving maakt het verschil tussen gemiddeld en bijzonder, tussen gewoon en smaakvol en tussen een afbeelding en een verhaal. Alleen met beleving wordt een herinnering gedenkwaardig.

Sailors and Crooks staat voor unieke tatoeages en authentiek werk. Het verbeteren van onze kwaliteit en onze doelmatigheid zien wij als een permanent proces waarbij je als klant centraal staat.

Gerrit Grootenhaar

Gerrit Grootenhaar is grondlegger van Sailors and Crooks, autodidact en verpersoonlijking van vele andere talenten. Een van die talenten is dat zijn handen kunnen maken wat zijn ogen zien en wat hij denkt. Gerrit heeft zijn tekentalenten nooit commercieel in willen zetten, dat is zijn ontspanning.

Zij die Gerrit al vanaf het moment dat hij een pen vast kan houden kennen zullen weten dat niet alleen het tekenen maar ook de natuur zijn eeuwige aandacht heeft. Hij wilde boswachter worden en heeft gekozen voor een brede opleiding die voor hem eindigde als uitvoerder in de wegenbouw. Ook een passie van Gerrit is het sleutelen. Dit ging hem zo goed af dat hij al snel als engineer kwam te werken bij diverse bedrijven. Het creatieve bloed stroomde toch waar het niet gaan kon en al gauw schafte hij een airbrush pistool aan.

De aanvragen voor Gerrit zijn airbrushwerk kwamen al snel binnen stromen. In 2006 bleek de combinatie van de montagewerkzaamheden en het airbrushen uiteindelijk te veel. Gerrit viel op weg naar huis in slaap achter het stuur en knalde tegen een boom. Na een jaar revalideren en denken wat zijn volgende stap zou gaan zijn, besloot hij dat de passie voor het sleutelen het had verloren van zijn creativiteit. Het spuiten van Harleys begon in een oude varkensschuur en werd naarmate de tijd vorderde steeds professioneler en groter.

Omdat Gerrit moeite had zijn creativiteit te beperken, splitste het bedrijf zich uiteindelijk op in een reclamebureau en een airbrush/special paint bedrijf. De creativiteit in beide bedrijven lag op een hoog niveau, maar kon nog beter.

Na een tip van een kameraad om misschien eens te gaan tatoeëren, werd er besloten om een tattoopistool aan te schaffen. Na een avond vol gezelligheid en drank was Gerrit een hele ervaring en twee kameraden een tatoeage rijker. Dit was te doen. Er moest een tattooshop komen. De spinnenwebben werden uit de schuur achterin de tuin gehaald en de schuur werd GGD-technisch ingericht.

Vanaf dag 1 stonden mensen te popelen om een tatoeage te laten zetten door Gerrit Grootenhaar. Twee jaar later kwam het sloopwaardige pand aan de overkant vrij. Ondanks dat de halve wereld hem voor gek verklaarde, werd de verbouwing toch in gang gezet. Een jaar later hebben we een geweldige authentieke ruimte en zit onze agenda voor 9 maand vol.

Elke dag nog is Gerrit bezig om zichzelf te perfectioneren en het gevoel van de mensen te optimaliseren. Dit is zijn doel, zijn streven en zal nooit af zijn. De krachten binnen Sailors and Crooks worden gebundeld met creatievelingen die zich aansluiten. Sailors en Crooks blijft zich onder leiding van Gerrit Grootenhaar ontwikkelen en verbeteren. Er liggen grote plannen voor de toekomst klaar! Als tatoeëerder is Gerrit absoluut een allrounder.

Tot op dit moment is er nog geen project geweest wat Gerrit niet naar tevredenheid af kan ronden. Mocht iemand hem uit willen dagen, dan horen we dat heel graag! ;)

Gerrit zijn uurtarief is € 125,-- per uur vanaf het moment dat er getatoeëerd wordt. Voor het ontwerptraject vragen wij een eenmalige bijdrage van € 80,--.

 

 

Mark Overmaat

Mark Overmaat is zijn hele leven al een creatieveling, zowel muzikaal als grafisch. Dat blijkt wel uit zijn werk bij ons en zijn functie als frontman Wolf bij Harde Bazen. Mark is op de old skool manier begonnen en heeft bij diverse shops een apprenticeship gelopen. Bij geen van de shops kwamen zijn talenten voldoende tot hun recht. Bij ons heeft hij de mogelijkheden gevonden om zijn talenten in te zetten en te ontwikkelen. 

Zijn specialiteit is blackwork, maar hij laat zich ook graag uitdagen tot andere projecten. Wil je meer over Mark weten of hem uitdagen voor een ontwerp of tatoeage, neem dan contact met ons op.

Mark zijn uurtarief is € 100,-- per uur vanaf het moment dat er getatoeëerd wordt. Voor het ontwerptraject vragen wij een eenmalige bijdrage van € 50,--.

Herman Poorthuis

Tatoeëren is al jaren lang een droom van Herman geweest. Een paar jaar geleden heeft hij illustratie aan de kunstacademie gestudeerd, maar dit bleek toch niet helemaal wat hij ervan verwachtte. Daarna ging Herman een “normale” hbo-opleiding doen: "Want dat is immers wat de maatschappij van je verwacht. Een studie volgen waar je later wat aan hebt." 
Maar creativiteit gaat niet zomaar weg. Herman is altijd blijven tekenen, nieuwe dingen bij blijven leren en zijn creatieve grenzen blijven verleggen. Iets wat ook nooit zal veranderen. 
Herman werd niet gelukkig van studeren en besloot om te stoppen met de opleiding en toch iets te gaan doen met zijn creativiteit. De drive was sterker dan ooit. En alsof het zo had moeten zijn kwam de oproep van Sailors and Crooks voor een apprentice voorbij. De timing was perfect. Dit kon natuurlijk niet aan Herman voorbij gaan. Herman ging ervoor en zijn droom werd realiteit!

Herman zijn specialiteit kun je omschrijven als 'Neo Traditional', maar die term is zo breed dat dat eigenlijk niet voldoet. Herman houdt ervan om met simpele designs een grote indruk achter te laten. Dat betekent strakke designs met dikke lijnen en heftige kleuren. Het is Neo Traditional wat meer naar Traditional neigt. Herman zijn illustratiewerk heeft ervoor gezorgd dat hij qua tekenvaardigheid een aardig brede basis heeft ontwikkeld en hij is dus zeker niet beperkt tot maar één stijl. Naast de strakke designs houdt Herman er ook van om zeer gedetailleerd aan het werk te gaan en blijft hij nieuwe dingen bij leren.

Wil jij graag weten wat onze leerlingtattoeerder kan, dan nodigen we je nu uit (vrijblijvend) om een ontwerpsessie aan te gaan met onze Herman! Daag hem uit en wie weet triggerd hij je voor een echte tattoo.

Een afspraak maak je door te bellen met 0546 334764 of online een aanvraag te doen (deze wordt na goedkeuring definitief).

Chandira Volkers

Terwijl andere kinderen druk waren met school of spelen, was Chandira aan het schetsen. Om deze passie door te zetten is zij Game Creation and Design gaan studeren op het Saxion. Na 3 jaar studeren, op mijn 22ste, werd haar eerste tatoeage gezet, en ze besefte me: ‘DIT is wat ik wil doen, mensen blij maken met blijvende kunst dat ze altijd bij zich zullen dragen.’

Sailors and Crooks boodt haar deze kans.


Chandira is haar stijl nog aan het verkennen, en nog volop aan het leren. Maar wil zich graag gaan focussen op game en manga gerelateerde tattoos.

Wil jij graag weten wat onze leerlingtattoeerders kunnen, dan nodigen we je nu uit (vrijblijvend) om een ontwerpsessie aan te gaan met onze Chandira! Daag haar uit en wie weet triggerd ze je voor een echte tattoo.

Een afspraak maak je door te bellen met 0546 334764 of online een aanvraag te doen (deze wordt na goedkeuring definitief).

 

Mijn portfolio